Chocolademousse

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gr pure chocolade Fondant (bij voorkeur Cote d'or of Callebout)
nootje boter
Slagroom, niet opgeklopt, 15 cl
3 eiwitten, snufje zout
Ongeveer 50 gram bloemsuiker

HULPMIDDELEN

Keukenrobot


Dit is een recept voor chocolademousse, zoals er zovele zijn. Als je geluk hebt combineert hij volgende drie belangrijke eigenschappen: heel smaakvol, toch heel luchtig, en vast, stijf.

Voorbereiding

Laat eerst de chocolade smelten au bain marie (zeker niet rechtstreeks op het vuur), voeg er een nootje boter bij. Blijf er rustig in roeren. Als het geheel volledig gesmolten is en een homogene massa vormt, laat het dan wat afkoelen (het moet wel vloeibaar blijven). Ondertussen klop je de slagroom (die ijskoud stond in de koelkast) net niet volledig stijf, met de bloemsuiker. Plaats ze direct terug in de koelkast. Nu klop je de eiwitten stijf, tot ze er uitziet zo wit als sneeuw. Doe er een snuifje zout bij. Maak dat je eiwit stevig stijf staat, anders zijn alle voorbereidingen straks teveergeefs! Let op de temperatuur van de ingredienten.

Bereidingswijze

Nu komt het grote moment! Doe de chocolade langzaam bij het eiwit, met behulp van een spatel; roeren of kloppen is uit den boze. Meng alles rustig en zorg dat het eiwit niet breekt (het is mogelijk dat het eiwit zich gaat splitsen bij deze handeling: geen paniek, dan krijg je straks een laagje sop in je bakje en is de mousse minder luchtig). Daarna de ijskoude slagroom erondermengen. Alles mooi spatelen tot een homogene massa. Doe alles in een recipient en laat gedurende 3 uur opstijven in de koelkast.

Serveertips

Met een blaadje munt, met een blaadje citroen, met een sesamkoekje...etc.

Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies