Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

citroen spoom

Door: marianneoud

  • Frans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


250 gram suiker, 500 ml water, 150 ml. Citroen of limoensap


Verder heb je nodig


Diepvries/keukenmachine


Een heerlijke combinatie tussen zoet en zuur. Deze spoom moet je gebruiken tussen de voorgerechten en hoofdgerecht!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de suiker 5 minuten in het water tot hij opgelost is. Laat afkoelen en roer het citroen of limoensap er door. Giet het in ijsblokjesvormpjes(zakjes), dek het af met plasticfolie, en zet het in de vriezer. Doe het ijs, als het bevroren is, in de Keukenmachine en maal het fijn. Giet het in een schaal en zet deze afgedekt terug in de vriezer. Haal het ijs 15 minuten voor het gegeten wordt uit de vriezer.

Om een sorbet te maken (wat ik persoonlijk nog lekkerder vindt) die een zachtere structuur heeft, moet je er na het fijnmalen twee stijfgeslagen eiwitten door doen en het ijs dan terug zetten in de vriezer.

Serveertip

Heerlijk na de voorgerechten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top