DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 el boter of margarine
3 el bloem
2? dl hete melk
4 eieren, gesplitst
zout
peper
nootmuskaat
1 eiwit
100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt


In oude Nederlandse kookboeken lees je altijd, dat vroeger een goed gelukte kaassouffle een echt culinair kunststukje was. Met de ovens van nu hoeft niemand z?n hand er meer voor om te draaien. Een luchtige kaassouffle is heel makkelijk te maken en het resultaat is en blijft spectaculair!

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C. Boter in steelpan smelten, bloem erdoor roeren en al roerende ? 3 min. bakken. Van vuur af melk in een keer toevoegen en met garde tot gladde saus roeren. saus nog 1 min. laten koken. Van vuur af eidooiers een voor een door saus roeren. saus met zout, peper en
nootmuskaat op smaak brengen. 5 eiwitten met snufje zout stijfkloppen.Van geklopt eiwit ? deel door dooiermengsel roeren. Kaas (1 el achterhouden) erdoor roeren en dan rest van eiwitten erdoor spatelen. Mengsel in ingevette souffleschaal, ? 16 - 18 cm, scheppen, bovenkant gladstrijken en 1 el kaas erover strooien. Oven terugschakelen naar 190 ?C.Souffle in midden van oven in 25 - 35 min. gaar en goudbruin bakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies