DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 el boter of margarine
3 el bloem
2? dl hete melk
4 eieren, gesplitst
zout
peper
nootmuskaat
1 eiwit
100 g Goudse belegen kaas, grof geraspt


In oude Nederlandse kookboeken lees je altijd, dat vroeger een goed gelukte kaassouffle een echt culinair kunststukje was. Met de ovens van nu hoeft niemand z?n hand er meer voor om te draaien. Een luchtige kaassouffle is heel makkelijk te maken en het resultaat is en blijft spectaculair!

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C. Boter in steelpan smelten, bloem erdoor roeren en al roerende ? 3 min. bakken. Van vuur af melk in een keer toevoegen en met garde tot gladde saus roeren. saus nog 1 min. laten koken. Van vuur af eidooiers een voor een door saus roeren. saus met zout, peper en
nootmuskaat op smaak brengen. 5 eiwitten met snufje zout stijfkloppen.Van geklopt eiwit ? deel door dooiermengsel roeren. Kaas (1 el achterhouden) erdoor roeren en dan rest van eiwitten erdoor spatelen. Mengsel in ingevette souffleschaal, ? 16 - 18 cm, scheppen, bovenkant gladstrijken en 1 el kaas erover strooien. Oven terugschakelen naar 190 ?C.Souffle in midden van oven in 25 - 35 min. gaar en goudbruin bakken.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Paarskleurige deegroller met spiraaltjes motief als relief.

van 7,95
Alleen vandaag 5,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In aanloop naar Pasen vind je de leukste recepten voor op de brunchtafel op Smulweb. Hou de blog in de gaten voor leuke DIY`s en tafel tips. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies