Thaise vegetarische soep

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 blok tofu, 1 grote Chinese kool, 10 (stro)champignons in plakjes gesneden, 1 l water, 2 el lichte Chinese sojasaus, 1 tl zout, 1 tl azijn, ? tl peper, 1 tl suiker, 1 lenteuitje in kleine stukjes


Champignonsoep met Chinese kool en tofu, vegetarische Thaise soep

Bereidingswijze

Snij de tofu in blokjes van 2 cm. Was de kool en haal de bladeren uit elkaar. Snij elk blad in de lengte doormidden en snij die helften vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Breng het water met de sojasaus, het zout, de azijn en de suiker aan de kook. Voeg de kool en de champignons toe. Voeg de tofu toe als de groenten gaar zijn. Laat nog even doorkoken en verdeel de soep dan over kommen. Besprenkel de soep met de lente-uitjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies