Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse van gemarineerde zalm

Door: laura-d

  • Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


200 gr verse zalm
2 eetl Japanse zoete sojasaus
1 eetl rijst azijn
1 eetl sake
120 gr bloem
1 ei
arachideolie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm. Roer de sojasaus met de azijn en de sake door elkaar en schop om met de zalm.
Laat minstens 2 uur intrekken.
Zeef de bloem. Klop het ei los met een vork, voeg 2 ? dl water toe en roer de bloem erdoor zodat een glad beslag ontstaat. Zet koel weg.
Verhit een laag olie in een wok tot ongeveer 185 ?C. Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis in gedeelten in ongeveer 2 minuten rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
Serveer per persoon 3 ? 4 blokjes met zoetzure gember, wasabi en sojasaus erbij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top