Hartige chorizotaart

  • Mediterraan
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

200 gram chorizo, 4 geroosterde paprika's, ? zakje verse Provencaalse kruidenmix, 1 zakje hazelnoten, 100 gram zachte geitenkaas, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram geraspte belegen kaas, 150 gram olijfolie, 4 eieren, ? el. olie om in te vetten

HULPMIDDELEN

Keukenpapier, lage taartvorm


Een feest om deze te maken

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden. Vorm invetten. Chorizo heel fijn hakken. Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden. Kruiden fijnhakken. hazelnoten grof hakken en geitenkaas verkruimelen.
Beslagkom op weegschaal zetten en achtereenvolgens bakmeel, kaas en olijfolie afwegen. Eieren erboven breken. Met handmixer alles in ca. 5 tot 8 minuten tot luchtig en glad mengsel kloppen. Provencaalse kruiden en helft van chorizo erdoor spatelen. Beslag overdoen in vorm en bovenkant gladstrijken.
Repen paprika en rest van chorizo erover verdelen. Hazelnoten en geitenkaas erover strooien. In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Vorm verwijderen en taart laten afkoelen tot lauwwarm.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies