Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Blini's

Door: flensjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


375 gr boekweitmeel
6,25 dl melk
20 gr verse gist of 1 eetl gedroogde
3 eieren, gesplitst
125 gr zachte boter
1/2 theel zout
boter of olie om te bakken
takjes verse munt of dille voor de garnering

Serveren met:
kuit of zalmkaviaar, gerookte zalm, zure room of yoghurt



Basisrecept, 15 - 18 stuks

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe 125 gr boekweitmeel in een voorverwarmde kom. Maak 1,5 dl melk in een steelpan lauwwarm. Los de verse gist in de warme melk op en voeg de gistoplossing al roerend aan het boekweitmeel toe. Bij het gebruik van gedroogde gist deze door het meel mengen en vervolgens de warme melk er geleidelijk al roerend bij schenken. Dek de kom af en zet hem 1 uur op een warme plaats tot het beslag is gerezen en luchtbellen vertoont. Klop in een flinke kom de eierdooiers met de boter romig en roer het mengsel met het overige boekweitmeel, de melk en het zout door het gistmengsel tot een glad beslag ontstaat. Dek de kom af en laat hem op een warme plaats 30 minuten rijzen.
Sla in een tweede kom de eiwitten zo stijf dat u er pieken van kunt trekken en spatel het eiwit door het beslag. Verhit een klontje boter in een Koekenpan en druk het uit tot pannenkoekjes van 7 cm doorsnede ontstaan. Bak de blini tot de bovenkant blazen trekt en de onderkant bruin is. Keer ze met een pannenkoekenmes om en bak de onderkant goudbruin. Neem de pan van het vuur en serveer de blini met kaviaar, zalmkuit en zure room of yoghurt of andere gerookte vis. Garneer ze met takjes munt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flensjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top