zoetzure eend

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 peking eend heel,4eetl. plumsaus,wat sherry of rum soya saus en zout en azijn. en bosuitjes, 2 sjalottjes.

HULPMIDDELEN

Wok en spaan.Serveerschaal.Hakblok en hakmes.


Cantonese zoet zure eend die heerlijk smaakt.

Voorbereiding

De eend wassen met lemon en op keuken rol laten uitlekken.Dan deze marineren inde soyasaus,sherry of rum ,zout.
De bosuitjes fijn snijden voor serveren en de sjalotjjes ook fijn snijden.

Bereidingswijze

De eend in een wok met hete olie braden alle kanten bruin dan deze aan de kant zetten en dan de sjalottjes bakken in de wok.
Dan de plumsaus er bij doen en dan de eend en dan de rest van de marinade.Dan 1 glas water inde wok doen.Dan de eend laten sudderen.Als de saus dik is is het af.

Serveertips

De eend in stukken hakken en serveren op een schaal de saus er over en dan de bosuitjes er op strooien.Opdienen met pandan of jasmijn rijst.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies