zoetzure eend

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 peking eend heel,4eetl. plumsaus,wat sherry of rum soya saus en zout en azijn. en bosuitjes, 2 sjalottjes.

HULPMIDDELEN

Wok en spaan.Serveerschaal.Hakblok en hakmes.


Cantonese zoet zure eend die heerlijk smaakt.

Voorbereiding

De eend wassen met lemon en op keuken rol laten uitlekken.Dan deze marineren inde soyasaus,sherry of rum ,zout.
De bosuitjes fijn snijden voor serveren en de sjalotjjes ook fijn snijden.

Bereidingswijze

De eend in een wok met hete olie braden alle kanten bruin dan deze aan de kant zetten en dan de sjalottjes bakken in de wok.
Dan de plumsaus er bij doen en dan de eend en dan de rest van de marinade.Dan 1 glas water inde wok doen.Dan de eend laten sudderen.Als de saus dik is is het af.

Serveertips

De eend in stukken hakken en serveren op een schaal de saus er over en dan de bosuitjes er op strooien.Opdienen met pandan of jasmijn rijst.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjoelily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies