Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vis in pikante saus (Japan)

Door: josianenijssen

  • Japans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


L20 g verse gember - 4-5 teentjes knoflook - 3-4 verse rode Spaanse pepers - het groen van 2 lente-uitjes - 1 moot vis (ca. 600 g, gebruiksklaar) (bijv. karper, zalm, baars, kabeljauw) - ca. 1/2 l olie om te frituren en te bakken - 130 ml Japanse sojasaus - 6 EL sterke azijn - 2 EL bruine suiker - 1-2 EL chilisaus - 6-8 EL zoete Japanse rijstwijn (mirin) - 1 EL kokosolie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. De gember en de knoflook schillen en fijnhakken. Ook de Spaanse pepers zeer fijn hakken. Het groen van de lente-uitjes in ringen snijden.
2. De vis afspoelen en droogdeppen. De olie verhitten in een wok en de vis hierin frituren, Na een paar minuten de vis uit de wok nemen en de olie opnieuw heet laten worden. De vis moet net zo lang worden gefrituurd, tot hij donkergeel kleurt, De vis daarna warm houden.
3. Ongeveer 6 eetlepels frituurvet in een koekepan verhitten tot de damp eraf komt. Hierin de Spaanse pepers even bakken, knoflook en gember toevoegen en even meebakken.
4. Dan sojasaus, azijn, suiker, chilisaus en rijstwijn toevoegen en goed door elkaar roeren. Als alles heet is, de vis toevoegen, even laten doorkoken en een keer omdraaien.
5. Als de saus een beetje is ingekookt, de lente-uitjes over de vis strooien. De vis op het laatst besprenkelen met de kokosolie.
Tip:
Om het gerecht minder scherp te maken, kunt u de Spaanse pepers ontpitten, voor u ze in ringen snijdt.


Serveertip

Serveren met brood en tauge-salade



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top