Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

chilibonen

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

Tussen 200 en 300 gram runder gehakt,
1 flinke ui,
1 oranje paprika (geel of rood mag ook),
1 blik bruine bonen ca 840 gr,
2 400grams blikken gepelde tomaten (Heinz),
1 eetlepel (hot) curry kruiden,
1 eetlepel paprika poeder,
1 eetlepel chili poeder,
1 afgestreken eetlepel (zee)zout,
1 of 2 eetlepels sambal manis,
scheutje olijfolie of klontje boter,
fijngehakte peterselie,



Hete Chili bonen

Voorbereiding

Snijd de ui en de paprika in stukjes,
hak de peterselie fijn,
laat de bonen uitlekken in een vergiet.

Bereidingswijze

Verhit een klein scheutje olijfolie of een klontje boter in een wok oid en bak de ui en de paprika iets meer dan glazig.
Tegelijk een scheutje olijfolie of boter in een Koekenpan verhitten en het gehakt rul bakken.
Als het gehakt rul is en het ui/paprika mengsel meer dan glazig het gehakt bij het ui paprika mengsel in de wok doen.
Voeg nu de (hot)curry kruiden, paprikapoeder, chili poeder en het (zee)zout) toe en roer dit goed door het mengsel.
Voeg nu de bonen en de complete inhoud van de blikken gepelde tomaten toe en laat dit zachtjes pruttelen.
Voeg naar smaak een of twee lepels sambal manis toe (smabal manis heeft een vrij zoete smaak en vult het geheel goed aan)en roer het goed door.

Serveertips

Serveer de chilibonen op een diep bord met wat fijngehakte peterselie.
Lekker met knapperbr?d.

Tip: chilibonen of chili con carne in het algemeen is ook erg lekker met een scheutje worcestershire saus



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reem
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top