Geroosterde aardappels

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

3 middelgrote Roseval aardappelen, zout, 1 tl. Indiase currypasta, 2 el. olie, 1 kleine rode ui, 1 zakje verse koriander, 1 el. citroensap, mespunt sambal badjak


Aardappels zijn heerlijk om mee te varieren

Bereidingswijze

Aardappels onder stromend water schoonboenen en in lengte halveren. In pan met ruim water en zout aardappals in ca. 12 minuten bijna gaar koken.
In kopje currypasta en olie door elkaar roeren. Ui pellen en heel fijnhakken. Koriander heel fijnhakken. In schaaltje ui, koriander, citroensap, sambal en zout naar smaak door elkaar scheppen.
grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Aardappels afgieten en even laten uitdampen. Snijvlakken bestrijken met curryolie en aardappels met snijvlak op grillpan leggen.
Aardappels in ca. 5 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.

Serveertips

Op twee borden en koriandersalsa erop en ernaast scheppen. Serveren met kip uit de oven.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies