zuid limburgse nonnevotten

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gr bloem,zout,20 gr basterdsuiker,12 gr gist,125 ml melk,65 gr boter,frituurvet,suiker


Voorbereiding

1 1/2 uur

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout en bastert suiker in een kom en maak een kuiltje,los het gist op in het lauwe melk en doe dit erbij smelt het boter niet te heet en dan ook erbij,en kneed het tot een deeg,laat dit een uur rijzen(kom in een bak heet water zetten met een doek erover)kneed het deeg na het rijzen nog eens door.
maak dunne rolletjes van het deeg en leg daar in een knoop.
bak de nonnevotten in het frituurvet goudbruin en rol ze dan even door het suiker.

Serveertips

Zowel warm als koud te eten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies