zuid limburgse nonnevotten

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gr bloem,zout,20 gr basterdsuiker,12 gr gist,125 ml melk,65 gr boter,frituurvet,suiker



Voorbereiding

1 1/2 uur

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout en bastert suiker in een kom en maak een kuiltje,los het gist op in het lauwe melk en doe dit erbij smelt het boter niet te heet en dan ook erbij,en kneed het tot een deeg,laat dit een uur rijzen(kom in een bak heet water zetten met een doek erover)kneed het deeg na het rijzen nog eens door.
maak dunne rolletjes van het deeg en leg daar in een knoop.
bak de nonnevotten in het frituurvet goudbruin en rol ze dan even door het suiker.

Serveertips

Zowel warm als koud te eten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harma40


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies