Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. zuid limburgse nonnevotten

zuid limburgse nonnevotten

Door: harma40

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-05-2002

Ingrediënten 4 personen


250 gr bloem,zout,20 gr basterdsuiker,12 gr gist,125 ml melk,65 gr boter,frituurvet,suiker



Ontdek meer:

Voorbereiding

1 1/2 uur

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout en bastert suiker in een kom en maak een kuiltje,los het gist op in het lauwe melk en doe dit erbij smelt het boter niet te heet en dan ook erbij,en kneed het tot een deeg,laat dit een uur rijzen(kom in een bak heet water zetten met een doek erover)kneed het deeg na het rijzen nog eens door.
maak dunne rolletjes van het deeg en leg daar in een knoop.
bak de nonnevotten in het frituurvet goudbruin en rol ze dan even door het suiker.

Serveertip

Zowel warm als koud te eten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harma40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top