Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mam~Flaps!

Door: ozzyfrog

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


*pakje Bladeredeeg
*pakje Lange vingers
*2 lekkere zoete Appels
*handje Rozijntjes
*1el citroensap
*2el appelsap
*2el witte wijn
*4el bruine suiker
*1 ei
*beetje bloem
*gewone suiker


Verder heb je nodig


*grote brood plank
*dunschiller
*mesje
*vork
*1 grote diepe schaal en een diep bord
*1 kopje
*1 kwastje om het ei uit te smeren


Heerlijke appel flapjes "Speciaal"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg eerst 4/6 lange vingers op het diepe bord en doe hier de appelsap en wijn over en 2el bruine suiker. Dat laat je staan tot de appelmix klaar is.
Leg op de broodplank de plakjes bladerdeeg te ontdooien neer.
Schil dan de appels en snijd ze dan in kleine blokjes
Die doe je dan in de grote schaal, je doet er de citroensap dan over en een handje rozijntjes en 2el bruine suiker

Bereidingswijze

Roer deze appelmix goed door elkaar zodat alle ingredienten in elkaar zijn opgenomen.
Dan ga je verder met de lange vingers, die je plet met je vork en langzaam door de appelmix om schept.
Als je daarmee klaar bent kun je beginnen met het vullen van de blaaderdeeg plakjes, strooi een klein beetje bloem neer voordat je met een flap begint.
Leg dan plakje voor je neer en schep 1a2 scheppen van het mengsel per flap in het midden neer en vouw nu de punten naar elkaar toe en plak ze dicht door met je vingers te wrijven en zachtjes te duwen.
Als laatste doe je het ei in een kopje en dat kluts je goed door en dan bestrijk je de flapjes goed en dan strooi je er wat suiker over
Daarna moeten ze zo'n 30 a 35min in de oven en Mmmmmmm!!!
Je kan de appels ook mengen met banaan of in plaats van een appelmix een stoofpeertjes mix maken!!!
TIP;
Je kan ook mini flapjes maken door elk plakje bladerdeeg in vieren te snijden en dan maak je ze vervolgens hetzelfde, (maar uiteraard met minder vulling erin!)
En dan kan je ook kleine envlopjes maken door de vulling in het midden te leggen en diagonaal de puntjes naar elkaar toe te vouwen en die hou je dan vast als je de andere puntjes er ook bij pakt en die vouw je dicht als een envlopje!
Succes met het uitproberen en met het opeten, want die twee monstertjes van mij vinden het niet alleen leuk om mee te helpen ... maar ook om ze te helpen "op eten"

Serveertip

Deze "Mam~Flaps" heb ik speciaal voor mijn Moeder gemaakt voor Moederdag!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ozzyfrog
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top