Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cake
  5. Glutenvrije cake

Glutenvrije cake

Door: gean

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2002

Ingrediënten


200 gr. maismeel (bij de turkse winkel) 200gr suiker 4 eieren 200 gr boter/margarine. (geen lactose: vervang 200gr boter voor 200gr zonnebloemolie)
2 zakjes vanille suiker
50 gr gewassen rozijnen
1 (of 2 kleine) appel bestrooien met kaneel


Verder heb je nodig


Mixer plus kom/ oven / tulband- of cakevorm / mesje


Glutenvrij en lactosevrij door de bloem te vervangen door maismeel.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 150 C. vorm invetten (kan ook met zonnebloemolie m.b.v. een keukenpapiertje)

Bereidingswijze

Eieren met de suiker en vanillesuiker loskloppen / maismeel en olie of boter om-en-om toevoegen / de rozijnen erdoor / in ingevette vorm spatelen / appelschijfjes er in drukken zodat ze niet boven het beslag uitsteken, anders kunnen ze zwart worden.
60 minuten op 150 C.

Serveertip

De tulband eventueel bestrooien met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gean
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top