Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gebraden kwartels met gerookt spek

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

8 kwartels - 250 g Parijse champignons - 4 sneden gerookt spek (112 cm dik) in blokjes gesneden - een twintigtal uitjes - 50 g boter - 1 eetlepel olie - 10 cl gevogettefond (of bouillon) - 10 cl room - peper en zout



Moeilijker, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 40 minuten

Bereidingswijze

Snijd de steeltjes van de champignons, spoel ze af onder de koudwaterstraal en snijd ze in stukken. Verhit olie en boter in een stoofpot en doe daar de uien en de spekblokjes in. Bruin de kwartels enkele minuten terwijl u ze vaak omdraait. Kruid met peper en zout. Giet er de gevogeltefond en de champignons bij en laat ongeveer 20 minuten braden op een zacht vuurtje. Op het eind van de braadtijd de saus binden met room.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top