Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gebraden kwartels met gerookt spek

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

8 kwartels - 250 g Parijse champignons - 4 sneden gerookt spek (112 cm dik) in blokjes gesneden - een twintigtal uitjes - 50 g boter - 1 eetlepel olie - 10 cl gevogettefond (of bouillon) - 10 cl room - peper en zout



Moeilijker, redelijk van prijs, voor 4 personen, klaar in 40 minuten

Bereidingswijze

Snijd de steeltjes van de champignons, spoel ze af onder de koudwaterstraal en snijd ze in stukken. Verhit olie en boter in een stoofpot en doe daar de uien en de spekblokjes in. Bruin de kwartels enkele minuten terwijl u ze vaak omdraait. Kruid met peper en zout. Giet er de gevogeltefond en de champignons bij en laat ongeveer 20 minuten braden op een zacht vuurtje. Op het eind van de braadtijd de saus binden met room.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top