tijgergarnalen

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Lekkere grote Tijgergarnalen (niet goedkoop helaas), ongeveer 5 per persoon.
een hele bol knoflook.
twee spaanse pepers.
flinke bos verse koriander.
4 limoenen.
100 mL olijfolie.

HULPMIDDELEN

Grote koekepan.


Voorgerecht van lekkere in olijfolie gebakken tijgergarnalen met knoflook.

Voorbereiding

Pel de knoflook, snijdt de tenen in plakjes en doe ze in een schaaltje. Giet de olijfolie eroverheen zodat ze compleet onder de olie zitten.
De garnalen koop je meestal bevoren, laat ze dus eerst ontdooien en dan moet je ze pellen: kop eraf draaien, schild verwijderen, staartje kun je laten zitten.
Pers de vier limoenen uit.

Bereidingswijze

Doe de olie met knoflooktenen in de pan en zet er een laag vuurtje onder.
Snijdt de Spaanse peper overlangs open, verwijder de zaadjes, en snijdt ze dan in plakjes.
Hak de verse koriander (verwijder de dikke stelen) in stukjes (niet te klein).
Bak de schoongemaakte garnalen in de olie, het vuur kan nu hoog. Laat de garnalen mooi roze worden en opkrullen en laat de tenen lekker bruin maar niet zwart worden.
Voeg nu de Spaanse peper en het limoensap toe. Laat even sudderen en voeg dan ook de verse koriander toe, nog even laten meekoken en klaar is kees.

Serveertips

De pan midden op tafel zetten, iedereen een paar plakken Chabatta (of Frans stokbrood) op zijn bord en dan het brood laten soppen in de pan. Vertel ieder dat ze 5 garnalen mogen verorberen, houd nauwgezet de tel bij!

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petermaastricht


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies