Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

tijgergarnalen

Door: petermaastricht

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Lekkere grote Tijgergarnalen (niet goedkoop helaas), ongeveer 5 per persoon.
een hele bol knoflook.
twee spaanse pepers.
flinke bos verse koriander.
4 limoenen.
100 mL olijfolie.


Verder heb je nodig


Grote koekepan.


Voorgerecht van lekkere in olijfolie gebakken tijgergarnalen met knoflook.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de knoflook, snijdt de tenen in plakjes en doe ze in een schaaltje. Giet de olijfolie eroverheen zodat ze compleet onder de olie zitten.
De garnalen koop je meestal bevoren, laat ze dus eerst ontdooien en dan moet je ze pellen: kop eraf draaien, schild verwijderen, staartje kun je laten zitten.
Pers de vier limoenen uit.

Bereidingswijze

Doe de olie met knoflooktenen in de pan en zet er een laag vuurtje onder.
Snijdt de Spaanse peper overlangs open, verwijder de zaadjes, en snijdt ze dan in plakjes.
Hak de verse koriander (verwijder de dikke stelen) in stukjes (niet te klein).
Bak de schoongemaakte garnalen in de olie, het vuur kan nu hoog. Laat de garnalen mooi roze worden en opkrullen en laat de tenen lekker bruin maar niet zwart worden.
Voeg nu de Spaanse peper en het limoensap toe. Laat even sudderen en voeg dan ook de verse koriander toe, nog even laten meekoken en klaar is kees.

Serveertip

De pan midden op tafel zetten, iedereen een paar plakken Chabatta (of Frans stokbrood) op zijn bord en dan het brood laten soppen in de pan. Vertel ieder dat ze 5 garnalen mogen verorberen, houd nauwgezet de tel bij!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petermaastricht
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top