Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Khai Jiaw Hoy Naang Rom (oester omelet)

Door: lai_thai

  • Thais Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


275 gr kleine oesters, zonder schelp
vers gemalen zwarte peper
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 lente-uitje
50 gr rijst-meel
1/4 theelepel zout
3 eieren
50 ml (1/4 kopje) kokos-olie
1/2 theelepel fijn gehakte koriander bladeren
reepjes verse rode peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de oesters onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken; breng ze
daarna op smaak met vers gemalen zwarte peper. snijd de sjalot, knoflook en
lente-uitje in erg dunne plakjes. Doe het meel in een mengkom, voeg het zout
en 175 ml (3/4 kopje) warm water toe en roer totdat een dun beslag ontstaat.
Mix de eieren in een ander kom een beetje.
Verwarm de olie in een Braadpan met een dikke bodem en giet het beslag in de
braadpan. Verspreid het beslag over de gehele bodem van de pan, voeg de oes-ters, sjalot, knoflook, ui en koriander toe en laat het op een matig vuur 1
tot 2 minuten bakken. Giet de eieren in de pan en laat alles doorkoken
totdat de eieren hard worden, terwijl met een pollepel het mengsel wordt
vermengd. Om te serveren alles overbrengen op een schaal en garneren met de
reepjes verse rode peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lai_thai
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top