Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gaeng Liang Fug Thong (pompoen met kokossoep)

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

325 gr verse pompoen
2 theelepels vers lime-sap
75 gr (1/3 kopje) gedroogde garnalen
2 sjalotten
2 verse rode pepers
2 verse groene pepers
1 theelepel trassi
250 ml (1 kopje) dikke kokosolie
750 ml (3 kopjes) dunne kokosolie
zout naar smaak
4 verse zoute basilicum-bladeren



Bereidingswijze

Schil de pompoen, maar laat een beetje schil achter zodat de pompoen bij het
koken niet uitelkaar valt. Giet het lime-sap overde pompoen en laat hem 20
minuten staan. Doe de gedroogde garnalen, sjalotten, pepers en trassi in een
vijzel en stamp totdat eengladde massa is ontstaan. Giet de dikke kokosmelk
in een steelpan en breng ze aan de kook. Voeg onmiddelijk de kruidenmassa
toe en laat het geheel, al roerende, vijf minuten koken. Voeg de pompoen
toe, temper het vuur en laat het 10 minuten zacht doorkoken, voeg dan de
helft van de dunne kokosmelk toe en breng het met zout op smaak. Breng de
soep opnieuw aan de kook en laat ze doorkoken totdat de pompoen gaar maar
niet zacht is. Voeg uitein-delijk de overgebleven kokosmelk en de basilicum-bladeren toe, roer alles goed door elkaar,breng het opnieuw aan de kook en
dien het op.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lai_thai
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top