Zalm

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Sashimi.
Vijf Heerlijke kleine zalm voorgerechten snel gemaakt dus zo op tafel.
Voorgerecht voor 4 personen.
Snijd ca 200 gram verse zalmfilet in plakjes en serveer de zalm op in de lengte gesneden plakjes komkommer. Serveer er pikante wasabi ( japanse mierikswortelpasta ) bij als u daarvan houdt en eventueel wat japanse sojasaus.
Carpaccio van verse zalm.
Voorgerecht voor 4 personen.
Snijd 300 gram verse zalmfilet in heel dunne plakken. Verdeel de zalm over vier borden en strooi er wat zout, peper en 1 eetlepel dunne reepjes limoenschil over. Schenk er 2-3 eetlepels grapefruitsap over en laat de zalm zo circa 20 minuten staan. Schenk er voor het serveren 2-3 eetlepels olijfolie over.
Zalm op rosti.
Voorgerecht voor 6 personen.
Rasp 1 grote aardappel en roer er ? ei, 1-2 eetlepels bloem, zour, peper en 1-2 eetlepels fijngesneden bieslook door. Bak hiervan in wat olie circa 6 rostirondjes. Beleg elke rosti met een reep gerookte zalm, schep daarop een lepeltje creme fraiche en garneer met wat zalmeitjes en bieslook.


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen

Vijf heerlijke voorgerechten op basis van Zalm. Allemaal verschillend.Heerlijk.

Bereidingswijze

Zalmtartaar.
Voorgerecht voor 4 personen.
Snijd ca 300 gram verse zalm in heel kleine blokjes. Breng de zalm op smaak met zout, peper en limoensap. Roer er 1 fijngesneden lente-ui en 2 eetlepels fijngesneden koriander door. Serveer de zalm in kleine blaadjes sla, uit het hart van een krop hollandse sla.
Zalmsoep.
Voorgerecht voor 4 personen.
Bak een fijngesneden sjalot ca 10 minuten in 1 eetlepel boter. Voeg 100 gram kleine stukjes gerookte zalm toe en 5 dl visbouillon. Laat alles circa 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, voeg 1 dl slagroom toe en breng de soep weer aan de kook. Breng op smaak met zout, peper en citroensap en roer er voor het serveren 60 gram in dunne reepjes gesneden gerookte zalm door. Serveer de soep in kleine kopjes of als een hapje in kommetjes van uitgeholde komkommer.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies