Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

maaltijdsalade

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Salade:
1 Zakje kant en klare slamix (Met veldsla)
1 Flinke rode ui
1 Rode paprika
Halve komkommer
2 of 3 tomaten
6 Augurken zoet/zuur
12 dobbelsteentjes Fetta
8 Griekse zwarte olijven
Pijnboompitten
Vlees:
1 Hele kipfilet
Kruiden:
Peper, naar smaak
Zout, naar smaak
1 Afgestreken eetlepel Griekse salade
salademix (Oregano)
Overigen:
Arichide olie
Olijfolie
2 Eetlepels Ketjab Manis
2 Eetlepels honing
2 Theelepels sambal Brandal
2 Teentje knoflook
Dressing:
2 Eetlepels olijfyonaise
1 Flinke theelepel mosterd
1 Eetlepel citroensap
Bieslook
Peper, naar smaak
Zout, naar smaak
Olijfolie


HULPMIDDELEN

Wok
Grill


Een heerlijke gezonde salade die je als maaltijd kunt eten.

Voorbereiding

Salade:
Was de salademix
Snijd de rode ui in halve ringen
Snijd de paprika in vieren, verwijder het
steeltje en de zaadlijsten
Snijd de komkommer in schijfjes van
0,5 cm en vervolgens in vieren
Snijd de tomaten in partjes
Snijd de augurken in kleine blokjes
Vlees:
Snijd de kipfillet in dunne reepjes van
ongeveer 0,5 cm dik
Pijnboompitten:
Rooster de pijnboompitten in een koekepan
goudbruin.

Bereidingswijze

Paprika:
Leg de paprika partjes ? 10 minuten onder
de grill. Ze mogen gerust ietwat zwart
worden. Doe ze vervolgens wanneer ze nog
heet zijn in een plastic zak/bakje en
sluit deze goed af. Na 5 min. kun je dan
makkelijk het velletje verwijderen.
Snijd de paprika vervolgens in reepjes
en leg deze in wat olijfolie met hier
in wat fijngesneden knoflook. Laat dit
zo'n 15 minuten afgedekt staan.
Vlees:
Verhit de wok, doe hierin wat arichide-
olie en roerbak hierin de reepjes kip-
fillet. Bestrooi met peper en zout en
voeg 1 teen fijngesneden knoflook, twee
eetlepels ketjap manis, twee theelepels
sambal brandal en twee eetlepels honing
toe. Even laten garen. Niet te lang, de
kip is zeer snel gaar, anders wordt deze
te droog. Schep de kip uit de wok in een
schaal en dek deze af zodat de kip warm
blijft en nog wat kan nagaren.
Dressing:
Meng de twee eetlepels olijfonaise, de
flinke theelepel mosterd, 1 eetlepel
citroensap, de fijngehakte bieslook.
Roer dit met een garde en voeg steeds
een beetje olijfolie toe tot een gladde
mooie dressing.

Opmaak:
Neem een groot bord, verdeel hierop de
slamix, komkommer, augurken, tomaten en
de uiringen. Strooi hieroevr de Griekse
saladekruidenmix en schenk vervolgens
de dressing over de salade. Verdeel de
olijven en de fetta blokjes over de salade.
Verdeel de paprikareepjes over de salade.
Verwijder hierbij zoveel mogelijk van de
knoflooksnippers. Tot slot de geroosterde
pijnboompitten over de salade strooien
Vervolgens als laatsta de warme kipreepjes
over de salade verdelen.

Serveertips

Heerlijk met vers stokbrood en een heerlijk
glaasje witte wijn.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hwennekes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top