Asperges met ham, ei en botersaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1750 gr. asperge, witte
* 8 stuks eieren, hardgekookte
* 300 gr. ham
* 200 gr. boter
* Nootmuskaat
* Peper
* Zout



Traditioneel, maar zoooo lekker....

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf. Bewaar de asperges in een vochtige doek.


Trek van het afval van de asperges een bouillon. Zeef dit vocht. Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.


Snijd de ham fijn. Smelt de boter.


Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal. Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges. Geef de gesmolten boter er apart bij.

Serveertips

Heerlijk met verse krieltjes of een gepofte aardappel.

Ik eet hier altijd bijna mijn vingers bij op!

Bron

Onbekend

Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies