Asperges met ham, ei en botersaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1750 gr. asperge, witte
* 8 stuks eieren, hardgekookte
* 300 gr. ham
* 200 gr. boter
* Nootmuskaat
* Peper
* Zout


Traditioneel, maar zoooo lekker....

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf. Bewaar de asperges in een vochtige doek.


Trek van het afval van de asperges een bouillon. Zeef dit vocht. Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.


Snijd de ham fijn. Smelt de boter.


Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal. Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges. Geef de gesmolten boter er apart bij.

Serveertips

Heerlijk met verse krieltjes of een gepofte aardappel.

Ik eet hier altijd bijna mijn vingers bij op!

Bron

Onbekend

Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies