citroenrijst

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Basmati of pandanrijst van een goede kwaliteit, 1 citroen, 2 eetlepels mosterdzaad, een bosje koriander, klein scheutje olie(arachide of zonnebloem).

HULPMIDDELEN

Stoompan


Zomerse frisse rijst vooral goed bij Indiase gerechten

Bereidingswijze

Kook de rijst een paar minuten totdat het halfgaar is. Afgieten en vervolgens gaarstomen in de stoompan voor een droge korrel. Ondertussen pannetje met olie verwarmen, mosterdzaad toevoegen. Als de zaadjes gaan poppen geraspte citroenschil toevoegen. Citroentje uitpersen en het sap mengen met gehakte korianderblaadjes. Rijst in een schaal doen en het mengen met het mosterdzaad met citroenschil en het citroensap en koriander. Eet smakelijk!

Serveertips

Heerlijk met pittig geruid Indiaas gehakt

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esthervdbelt
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies