Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

citroenrijst

Door: esthervdbelt

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Basmati of pandanrijst van een goede kwaliteit, 1 citroen, 2 eetlepels mosterdzaad, een bosje koriander, klein scheutje olie(arachide of zonnebloem).


Verder heb je nodig


Stoompan


Zomerse frisse rijst vooral goed bij Indiase gerechten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst een paar minuten totdat het halfgaar is. Afgieten en vervolgens gaarstomen in de stoompan voor een droge korrel. Ondertussen pannetje met olie verwarmen, mosterdzaad toevoegen. Als de zaadjes gaan poppen geraspte citroenschil toevoegen. Citroentje uitpersen en het sap mengen met gehakte korianderblaadjes. Rijst in een schaal doen en het mengen met het mosterdzaad met citroenschil en het citroensap en koriander. Eet smakelijk!

Serveertip

Heerlijk met pittig geruid Indiaas gehakt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esthervdbelt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top