citroenrijst

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Basmati of pandanrijst van een goede kwaliteit, 1 citroen, 2 eetlepels mosterdzaad, een bosje koriander, klein scheutje olie(arachide of zonnebloem).


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen
HULPMIDDELEN

Stoompan


Zomerse frisse rijst vooral goed bij Indiase gerechten

Bereidingswijze

Kook de rijst een paar minuten totdat het halfgaar is. Afgieten en vervolgens gaarstomen in de stoompan voor een droge korrel. Ondertussen pannetje met olie verwarmen, mosterdzaad toevoegen. Als de zaadjes gaan poppen geraspte citroenschil toevoegen. Citroentje uitpersen en het sap mengen met gehakte korianderblaadjes. Rijst in een schaal doen en het mengen met het mosterdzaad met citroenschil en het citroensap en koriander. Eet smakelijk!

Serveertips

Heerlijk met pittig geruid Indiaas gehakt

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esthervdbelt


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies