citroenrijst

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Basmati of pandanrijst van een goede kwaliteit, 1 citroen, 2 eetlepels mosterdzaad, een bosje koriander, klein scheutje olie(arachide of zonnebloem).

HULPMIDDELEN

Stoompan


Zomerse frisse rijst vooral goed bij Indiase gerechten

Bereidingswijze

Kook de rijst een paar minuten totdat het halfgaar is. Afgieten en vervolgens gaarstomen in de stoompan voor een droge korrel. Ondertussen pannetje met olie verwarmen, mosterdzaad toevoegen. Als de zaadjes gaan poppen geraspte citroenschil toevoegen. Citroentje uitpersen en het sap mengen met gehakte korianderblaadjes. Rijst in een schaal doen en het mengen met het mosterdzaad met citroenschil en het citroensap en koriander. Eet smakelijk!

Serveertips

Heerlijk met pittig geruid Indiaas gehakt

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies