Zalm

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 zalm filets a 125 gram, 1 rode paprika in smalle reepjes, 1 kleine courgette in smalle reepjes, 400 gram prei in ringen OF 1 a 2 bosjes lenteui in ringen, 4 el boter, 100 gram mangochutney of abrikozenjam, 1 teentje knoflook, 1/2 rode peper, 2 el gesneden gember, peper en zout

HULPMIDDELEN

4 stukken aluminium folie, oven


Lekkere zalmpakketjes uit de oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op ong 225 graden C.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje. Roer de geperste knoflook, fijngesneden rode peper, gember en mangochutney door de boter.
Leg op ieder stuk folie 1/4 van de prei. Bestrooi de zalm met zout en versgemalen peper en leg deze op de prei. Besmeer de zalm met het mangochutneymengsel.Leg de gesneden paprika en courgette op de zalm en kruid bij met gemalen peper. Vouw de almuniniumfolie zo dicht dat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes op een ovenrooster of bakplaat en leg ze 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna nog 5 minuten rusten voordat jeze opdient. Laat iedereen zijn eigen pakketje open maken.

Serveertips

Serveer met salade en gebakken aardappelen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van crystalship
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies