Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bonensoep met pittig gehakt

Door: ragma

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


500 gram selderijknol in blokjes, 200 gram aardappel in blokjes, 2 preien in dunne ringen, 1 grote ui fijngesneden, 30 gram boter, 1 eetlepel tomatenpurree, 1-2 eetlepel kerriepoeder, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 eetlepel fijngesneden lavas, 500 gram mager varkensgehakt, 1 eierdooier, 1-2 el fijngesneden bladselderij, nootmuskaat, 2 liter vleesbouillon, 2 potten bruine bonen a 1 liter, 3 el fijngesneden peterselie, zout, peper



Pittige soep

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter verhitten en ui toevoegen en 5 min laten bakken. Selderijknol, wortel, aardappel en prei toevoegen en ongeveer 10 minuten meebakken. Tomatenpurree en kerrie erdoor roeren en ongeveer 3 minuten laten meebakken. Bouillon erdoor roeren en mengsel aan de kook brengen. Tijm, laurier en lavas tieviegen en soep ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken. Gehakt met eierdooier, paneermeel, sambal, bladselderij, nootmuskaat, zout en peper mengen. Van dit mengsel balletjes draaien deze door de soep roeren en ongeveer 15 minuten laten meekoken. 1 pot bruine bonen met vocht pureren en door de soep roeren. andere blik bonen toevoegen en nog eens 10 minuten laten verwarmen.

Serveertip

De soep ziet er extra feestelijk uit met een beetje peterselie die je over de soep heen strooit. Ook smaakt grof boerenbrood er lekker bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ragma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top