Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

Door: bosheks

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


200 gram Roodbaarsfilet, 1 venkelknol, 1 kleine ui, 3 eetlepels Olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel koenjit, 3 dl. droge witte wijn, 1? visbouillonblokje, 10 cherry tomaatjes, 100 gram verse rose garnalen, zout, vergemalen peper



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de roodbaarsfilet in stukken.
Maak de venkelknol schoon en verwijder de kern. Snij de venkel in zeer dunne reepjes.
Pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een soeppan. Pel en pers de knoflook uit boven de olijfolie. Voeg de venkel, ui en de koenjit toe en bak het al roerend ca. 5 minuten op een laag vuur. Voeg de wijn en 4 dl. heet water toe aan het venkelmengsel en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de bouillon aan de kook.
Was de tomaatjes. Voeg de roodbaars en de tomaatjes toe en kook ca. 5 minuten op een laag vuur. Voeg de garnalen toe en breng de vissoep op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met brood besmeerd met knoflooksaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top