Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

Door: twister1

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1/2 rode ui
2 teentjes knoflook
2 eetl. olijfolie
250 gr. kabeljauwfilet (of ander stevige vis)
150 gr. garnalen
150 gr. gekookte mosselen zonder schelp
1 l. visbouillon
2 sneetjes wit brood
1 blik romige vissoep
1 dl tomato frito
2 eetl. versgeknipte kervel
peper & zout
Pernod
75 gr. geraspte pittig belegen kaas



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui en de knoflook snipperen en in de helft van de olie goudgeel fruiten.
De vis in blokjes snijden en samen met de garnalen en de mosselen 3 minuten omscheppend bakken. Dan de bouillon erbij schenken en zachtjes laten koken.
Het brood ontkorsten, in repen snijden en in de rest van de olie bakken, laten uitlekken op keukenpapier.
Het blik vissoep en de tomato frito door de visbouillon roeren en nog een paar minuten doorwarmen. De soep op smaak maken met peper, eventueel zout en een scheutje Pernod.
De soep in diepe borden serveren en met kervel en geraspte kaas bestrooien.
De brood soldaatjes erbij geven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van twister1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top