pommes dauphinoise (gegratineerde aardappelen)

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Rauwe aardappelen, melk,geklopt ei,zout, peper, nootmuskaat,geraspte gruyere kaas, en knoflook


HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Voorbereiding

Aardappelen in dunne plakjes snijden

Bereidingswijze

Een ovenschaal inwrijven met boter en knoflook hierin rauwe aardappelen schikken in dunne plakjes verdeeld vooraf zijn vermengd met melk waaronder 1 geklopt ei zout,peper, nootmuskaat, en geraspte gruyere kaas is geroerd.
de ovenschaal gedurende 45 minuten in een matige hete oven plaatsen na 30 minuten met geraspte gruyere kaas en wat boterklontjes bestrooien en gratineren totdat een bruin korstje is gevormd

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies