Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pommes dauphinoise (gegratineerde aardappelen)

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Rauwe aardappelen, melk,geklopt ei,zout, peper, nootmuskaat,geraspte gruyere kaas, en knoflook


HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Voorbereiding

Aardappelen in dunne plakjes snijden

Bereidingswijze

Een Ovenschaal inwrijven met boter en knoflook hierin rauwe aardappelen schikken in dunne plakjes verdeeld vooraf zijn vermengd met melk waaronder 1 geklopt ei zout,peper, nootmuskaat, en geraspte gruyere kaas is geroerd.
de ovenschaal gedurende 45 minuten in een matige hete oven plaatsen na 30 minuten met geraspte gruyere kaas en wat boterklontjes bestrooien en gratineren totdat een bruin korstje is gevormd



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top