Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pommes dauphinoise (gegratineerde aardappelen)

Door: ruud40

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Rauwe aardappelen, melk,geklopt ei,zout, peper, nootmuskaat,geraspte gruyere kaas, en knoflook


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen in dunne plakjes snijden

Bereidingswijze

Een Ovenschaal inwrijven met boter en knoflook hierin rauwe aardappelen schikken in dunne plakjes verdeeld vooraf zijn vermengd met melk waaronder 1 geklopt ei zout,peper, nootmuskaat, en geraspte gruyere kaas is geroerd.
de ovenschaal gedurende 45 minuten in een matige hete oven plaatsen na 30 minuten met geraspte gruyere kaas en wat boterklontjes bestrooien en gratineren totdat een bruin korstje is gevormd



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top