Appelmoes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g (moes)appels, 3/4 dl appelsap.



In de magnetron maakt u heel snel heerlijk frisse appelmoes. Suiker toevoegen is echt niet nodig.

Bereidingswijze

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Doe de appelstukjes in een schaal en schenk het appelsap erover. Kook de stukjes appel afgedekt, in ca 5 minuten op vol vermogen zacht. Roer ze tot moes. Laat de appelmoes eventueel afkoelen.Opmeking: Het appelsap kunt u vervangen door (versgeperst) sinaasappel of sinaasappel-abrikozentweedrank. Of als u een wat luxueuzere appelmoes wilt, door cider of zoete witte wijn. Voor een echt gladde moes kunt u de appelmoes pureren met een staafmixer.Bevat per portie: 55 calorieen - vet 0 g - eiwit 0 g - koolydraten 13 g.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aysa


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies