Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

reibekuchen (duitsland)

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg.vastkokende aardappelen.
2 uien,gepeld en gesnipperd.
2 eieren.
Zout.
Nootmuskaat.
Evt.wat bloem.
(Zonnebloem)olie om in te bakken.


HULPMIDDELEN

Koekenpan met dikke bodem.


Een traditioneel duits gerecht.Heel geschikt bij kinderfeestjes als lekkere hap.

Voorbereiding

Schil de aardappelen,wassen en boven zeef raspen.Laat uitlekken.

Bereidingswijze

Voeg aan de geraspte en uitgelekte aardappelen eerst de uien toe en roer goed doorelkaar.Voeg vervolgens de eieren toe en roer weer goed doorelkaar.Voeg naar smaak zout en nootmuskaat toe.(zonder wordt het gerecht wat flauw van smaak)Roer weer goed door elkaar.
Doe wat olie in de pan,laat heet worden en schep een lepel aardappelbeslag in de hete olie.Druk met de achterkant van de scheplepel op het aardappelbeslag zodat een soort kleine pannenkoek ontstaat.
De Reibekuchen DIRECT serveren met een lekkere salade en/of appelmoes.

Serveertips

Reibekuchen met appelmoes of appelcompote is een ware traktatie op kinderfeestjes.Eens iets anders dan frietes.Wel snel na het bakken serveren.Door ze te laten staan worden ze niet lekkerder.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top