reibekuchen (duitsland)

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg.vastkokende aardappelen.
2 uien,gepeld en gesnipperd.
2 eieren.
Zout.
Nootmuskaat.
Evt.wat bloem.
(Zonnebloem)olie om in te bakken.

HULPMIDDELEN

Koekenpan met dikke bodem.


Een traditioneel duits gerecht.Heel geschikt bij kinderfeestjes als lekkere hap.

Voorbereiding

Schil de aardappelen,wassen en boven zeef raspen.Laat uitlekken.

Bereidingswijze

Voeg aan de geraspte en uitgelekte aardappelen eerst de uien toe en roer goed doorelkaar.Voeg vervolgens de eieren toe en roer weer goed doorelkaar.Voeg naar smaak zout en nootmuskaat toe.(zonder wordt het gerecht wat flauw van smaak)Roer weer goed door elkaar.
Doe wat olie in de pan,laat heet worden en schep een lepel aardappelbeslag in de hete olie.Druk met de achterkant van de scheplepel op het aardappelbeslag zodat een soort kleine pannenkoek ontstaat.
De Reibekuchen DIRECT serveren met een lekkere salade en/of appelmoes.

Serveertips

Reibekuchen met appelmoes of appelcompote is een ware traktatie op kinderfeestjes.Eens iets anders dan frietes.Wel snel na het bakken serveren.Door ze te laten staan worden ze niet lekkerder.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies