scampi in curry-room-looksausje

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg verse scampi, 7 teentjes knoflook, droge witte wijn,room, pikant currypoeder, verse bieslook, olijfolie.
Facultatief een beetje saffraan.

HULPMIDDELEN

Klein schaartje


Licht verteerbaar voorgerecht of hoofdgerecht

Voorbereiding

Pel de scampi met behulp van een klein schaartje.
Snij ze open op de rugzijde en snij iets dieper dan de schaal zelf, zodoende kan men het darmkanaaltje (zwart draadje) verwijderen wat een vieze smaak kan geven aan uw gerecht.
Snipper de knoflook en bieslook fijn.

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in een pot en laat de knoflook lichtjes bruinen zodat hij zijn smaak afgeeft.

Bak de scampi aan tot ze bijna gaar zijn (slechts 1 a 2 minuten, anders worden ze rubberachtig); want ze garen toch verder gedurende de bereiding.

Blus met de droge witte wijn en laat dit mengsel enkele minuten reduceren. De hoeveelheid witte wijn hangt af van de hoeveelheid saus je wil hebben.


Voeg vervolgens de room toe en laat op een hoog vuur de saus wat indikken. Voeg currypoeder en bieslook naar behoeven toe en laat dit nog enkele minuten zijn smaak afstaan aan de saus.

Eventueel kan saffraan gebruikt worden om de saus een specifieke smaak en gele kleur te geven.

Serveertips

Leg wat scampi in de midden van een warm bord, overgiet met de saus en strooi nog wat bieslooksnippers erop.
Kan als voorgerecht met stokbrood geserveerd worden en als hoofdgerecht met tagliatelli.
Drink er dezelfde witte wijn bij als degene die in uw saus zit.

Tenslotte nog een gouden raad: Als u gerechten met wijn bereidt, neem dan NOOIT een minder goede (goedkopere") fles want ook dit proeft men aan de bereiding.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvesvuylsteke

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies