Kleine aardappeltjes

  • Russisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg aardappels100 gr. maizena1 ei
20 gr. reuzelbloem om de balletjes te vormen200 gr. zure room
20 gr. boterzout1 fijngesnipperde, gebakken uiwat fijngehakte
lente ui en dille voor de garnering

HULPMIDDELEN



Kartoflyanki

Voorbereiding

Was de aardappelen grondig, kook ze in de schil,
pel ze af en maak ze fijn.Vermeng de aardappelpuree met de maizena,
boter, ei, zout en peper.Maak er, met met bloem bestoven handen, balletjes van iets kleiner dan een walnoot, en leg die in een met boter ingevette, lage
ovenschaal.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op ca 200 graden en bak de
aardappelballetjes 20 minuten.Bestrooi ze dan met de gebakken ui en
schenk er de zure room overheen.Laat het nog eens ca 7 minuten
bakken.

Serveertips

Serveer de balletjes heet, bestrooid met de lente
ui en de dille.Aardappel wordt in Rusland gezien als de tweede
broodsoort, daar er iedere dag wel gebakken of gekookte aardappels worden
gegeten.Dit recept "Kartoflyanki" is dan ook een welkome afwisseling
op het dagelijkse menu!Prijatnovo appetita

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies