Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Couscous met gegrilde groenten en een zooi kruiden

Door: hettyalbers

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


250 gram couscous, 3 dl koud water, 3 rode paprika's, 2 of 3 turkse courgettes in plakjes, 1 bosje lente-uitjes klein gesneden, 2 rode pepers van zaadjes ontdaan en dun gesneden, 100 gram turkse geitenkaas, 2 handen rozijnen, enkele klein gesneden dadels.
3 handen vol gemengde verse kruiden (basilicum, koriander, munt en bladpeterselie).
Zout en peper uit de molen, paar druppels rode wijnazijn.
2 x olijfolie en citroendressing (staat onder sauzen/dressing op deze pagina).



Een salade van Jamie Oliver. Ideaal als onderdeel van een buffet/bbq maar ook heerlijk als maaltijdsalade. Zelf heb ik er geitenkaas, rozijnen en dadels aan toegevoegd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de couscous met het koude water in een kom. De couscous neemt het water op en wordt zacht. Blaker de paprika's boven het gasfornuis of in een hete oven tot ze zwart zien. Doe ze in folie of afsluitbaar bakje. Laat ze zo'n vijf minuten staan en de vellen laten makkelijker los. Pel de paprika's en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken.
Rooster de plakjes courgette kort en doe ze samen met de paprika's, lente-uitjes, de pepers, de verbrokkelde kaas, rozijnen, dadels en de gesnipperde kruiden in de kom met couscous. Meng alles goed. Voeg de dressing toe en schep alles om. Proef de salade en breng op smaak met peper en zout en een paar druppels rode-wijnazijn.

Serveertip

Met turks/marokkaans brood en een goed glas wijn.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hettyalbers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top