Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Skokkermoppen

  • Regionaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kilo patintbloem, 6 oens botter of margarine, 4 oens basterdsukker, 1 ei, 15 gram spikkelaos-kruien, 10 gram bakpoeier


HULPMIDDELEN

020303


Skokkermoppen is de naam vor een soortemint 'speculaas', zeg maar suunterklaoskoek. Of die roende, dikke koekies op 't eiland Skokkelaand van vor de ontreuming in 1859 ebakt worden, is niet mit ziekereid te zeggen. Wel is bekind, dat de leste winkelierster van 't eiland, dat was een vrouw Spit, de moppen eut Kaampen liet koemen in an tjalkskippers in toeristen verkoft. Dit recept is op eskrieven eut de moend van bakker Leendert Hakvoort op Urk, die ok de kunst van 't bakken van Skokker moppen machtig was.

Bereidingswijze

Botter in sukker duur 'nkanger roeren. Kruien in bakpoeier duur de bloem doen in bij 't mingsel van botter in sukker voegen.'t Dieg dat je op die menier kregen, effien wat stever lotten worren, in er dan rollen van maken zo dikke as een gulden. Van die rollen moet je skijfies ofsnijen van ongeveer angereve sintimeter dikte. Mit de snijkaant op de ploat zetten mit tussenreumten van twie sintimeter.In de gasoven bakken. Bakteed tussen de twientig in veef-en-twientig menuten. Stand viere.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiekendiefje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top