Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kleine gehaktballetjes (zweden)

  • Scandinavisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

3 el.fijngehakte uien.
1 el.margarine.
2 1/2 el. paneermeel.
1 dl. spuitwater.(In gebruik Bar le Duc of spa rood).
1 dl. koffieroom.
375 gr.mager rundergehakt of biefstuk tartaar.
125 gr.mager varkensgehakt.
2 tl. zout.
1/4 tl. peper.
Ietsje gemalen kruidnagel.
125 gr. roomboter of margarine.
1 dl. kokend water.




Gehaktballetjes behoren tot de traditionele zweedse gerechten.Geef de kleine balletjes bij de borrel gespiest op een prikker of als onderdeel van een Smorgasbord.
Dit recept is goed voor ca. 50 kleine balletjes.

Voorbereiding

Zet alle ingredienten vooraf klaar.

Bereidingswijze



Het beste resultaat krijg je als je vers gemalen vlees gebruikt.Heb je nog een vleesmolen,gebruik die dan (weer).Maal het vlees twee maal door de fijnste schijf.
Week het paneermeel in een mengsel van 1 dl. spuitwateren 1 dl. koffieroom.
Laat de eetlepel margarine in een pan smelten tot ze lichtbruin van kleur is.
Vermeng de ui,lichtbruine margari-ne,paneermengsel,gemalen vlees en de kruiden en kneed ze goed dooreen tot een gladde massa.
Maak de handen nat en vorm met de palm van de hand kleine balletjes.Gebruik een grote theelepel of de hoeveelheden af te meten.
Bak de balletjes in de boter of margarine egaal bruin van kleur.
Schud de pan af en toe heen en weer zodat de balletjes mooi rond worden/blijven.Giet het kokende water er op en laat de balletjes 5 min.zachtjes stoven totdat ze NET gaar en zacht zijn.

Serveertips

Ook erg lekker in een champignon/roomsaus met veel hele champignons die net zo groot zijn als de gehaktballetjes.
Ook lekker in een Madeirasaus.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top