Spaghetti met verse tomatensaus en basillicum

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Gerecht voor 4 personen

200 gr volkorenspaghetti, 1 gesnipperd uitje, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 500 gr tomaten, 2 eetlepels tomatenketchup, 8 basilicumblaadjes, 8 reuze garnalen, zout en peper



Volkorenspaghetti met verse tomatensaus, basilicum en reuzegarnalen
225 kcal per persoon

Voorbereiding

Kook de volkorenspaghetti. In de tussentijd het uitje en de knofloof aanfruiten in een pan met de olijfolie. Laat het gaar worden.

Bereidingswijze

Plisseer de tomaten en snijd ze in blokjes. De tomaten samen met de tomatenpuree toevoegen aan de pan met de ui en knoflook. Maak de reuze garnalen schoon en strooi er zout en peper over. Snijd ze daarna doormidden en bak ze in een scheutje olijfolie.

De basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden en op de garnalen strooien.

Serveertips

Verdeel dan de pasta over 4 warme diepe borden. Doe de saus erover en er bovenop de garnalen met de basilicum verdelen. Eventueel afmaken met wat zeezout en peper uit de molen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies