Banketbakkersroom

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 eidooiers,
50 gram fijne tafelsuiker,
1 zakje vanillesuiker,
30 gram bloem,
2,5 dl melk



Heerlijk in gebakjes en taart

Bereidingswijze

(voor 3 deciliter banketbakkersroom) Klop de eidooiers, tafelsuiker en vanillesuiker goed door elkaar, tot een gelijkmatige creme. Zeef de bloem erboven en roer het tot een glad mengsel.
Breng in een sauspan de melk aan de kook. Giet de warme melk bij het dooiermengsel.
Giet alles terug in de sauspan en breng het op een laag vuur weer aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken, tot het iets aan de bodem kleeft.

Tot slot doe je de room in een kom, die in een bak met ijskoud water staat. Laat de room al roerende koud worden. En klaar is je echte banketbakkersroom.

Serveertips

Klop wat slagroom zonder suiker en roer dit door de banketbakkersroom.
Op deze manier krijg je een heerlijke zwitserse room.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies