Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Door: cowi

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Heerlijk in gebakjes en taart

Ontdek meer:

Ingrediënten


2 eidooiers,
50 gram fijne tafelsuiker,
1 zakje vanillesuiker,
30 gram bloem,
2,5 dl melk



Bereidingswijze

(voor 3 deciliter banketbakkersroom) Klop de eidooiers, tafelsuiker en vanillesuiker goed door elkaar, tot een gelijkmatige creme. Zeef de bloem erboven en roer het tot een glad mengsel.
Breng in een sauspan de melk aan de kook. Giet de warme melk bij het dooiermengsel.
Giet alles terug in de sauspan en breng het op een laag vuur weer aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken, tot het iets aan de bodem kleeft.

Tot slot doe je de room in een kom, die in een bak met ijskoud water staat. Laat de room al roerende koud worden. En klaar is je echte banketbakkersroom.

Serveertip

Klop wat slagroom zonder suiker en roer dit door de banketbakkersroom.
Op deze manier krijg je een heerlijke zwitserse room.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Volgend recept
Top