Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofpot

Door: mareboe

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


3 liter water, 3 groente-bouillonblokjes, 600 gram hamlappen, 1 kilo kant-en-klare mexicomix = mais, sperciebonen, wortelen, paprika en erwten, kleinste pannetje geschilde aardappelen, rood pepertje. Eventueel een blikje tomatenpuree.


Verder heb je nodig


Grote soeppan.


Hamlappen met groente in bouillon.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hamlappen en aardappelen in stukjes snijden. Water opzetten met de bouillonblokjes. Uit het rode pepertje de zaadjes verwijderen.

Bereidingswijze

Doe de kleingesneden stukjes hamlap in het water. Schuim het water af als het kookt. Doe er de stukjes aardappelen in en de mexicomix. Doe er het pepertje in en laat alles lekker wat uurtjes sudderen.
Na een dag kan je er bijvoorbeeld een blikje doperwtjes bij doen of witte bonen. Net wat je lekker vindt en/of over hebt. Je kan er eindeloos, naar smaak, mee combineren.

Serveertip

Lekker met stokbrood eventueel met kruidenboter.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mareboe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top