Kalkoengebraad in sinaasappelsaus

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het kalkoengebraad
900 g kalkoenfilet, opgerold tot een mooi braadstuk
boter of olijfolie
1 zakje kipkruiden
Voor de sinaasappelsaus
2,5 dl sinaasappelsap
sap van een halve citroen
1/2 dl water
70 g suiker
1 stukje zeer fijn gesneden sinaasappelschil, zonder wit
1 eetlepel ma


Kalkoengebraad overgoten met een exotisch sinaasappelsausje:
gegarandeerd feest. .van "moesje2"

Bereidingswijze

Voor het kalkoengebraad
Laat de boter goed heet worden in een kasserol en wrijf het gebraad langs
alle zijden in met de kipkruiden.
Laat het gebraad vervolgens langs alle zijden dichtschroeien in de kasserol.
Is het gebraad mooi bruin geworden, plaats dan het deksel op de kasserol en
laat het geheel nog 45 minuten verder garen op een klein vuurtje.
Voor de sinaasappelsaus
Meng het sinaasappelsap met het citroensap en voeg er het water, de suiker
en de afgespoelde sinaasappelschil bij.
Breng dit mengsel daarna aan de kook.
Zodra het mengsel kookt, haalt u er de sinaasappelschil uit.
Laat even doorkoken en bind de saus met de maizena.

Serveertips

Menusuggestie:

Zeer lekker met gebakken aardappeltjes, kroketjes of pommes duchesses.
Passende groentjes: champignons, boontjes, fijne wortelen en erwten.

Extra lekker met verschillende stukken warm fruit:
perziken, peren, abrikozen... om duimen en vingers bij af te likken

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies