Aardbeientrifle

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 4 plakjes cake, * 4 el. aardbeienlikeur of aardbeienpuddingsaus, * 500 gr. aardbeien, * 2 zakjes vanillesuiker, * 500 gr. vanillekwark, * 250 ml. slagroom, * 2 el. poedersuiker


HULPMIDDELEN

Koelkast, mixer


Bereidingswijze

Plakjes cake in blokjes snijden en in een schaal doen. Besprenkelen met likeur of saus. Aardbeien wassen (warm, ivm allergie!) en schoonmaken. Helft van de aardbeien prakken en met de vanillesuiker mengen. Geprakte aardbeien over de cakeblokjes verdelen. De rest van de aardbeien in plakjes snijden. De helft hiervan over de geprakte aardbeien verdelen. Hierover de vanillekwark verdelen. Slagroom stijfkloppen met de poedersuiker en over de kwark verdelen. De trifle goed koud laten worden in de koelkast. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien en als laatste wellicht wat versieren met aardbeien.

Serveertips

Lekker in de zomermaanden!

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moedertjeh52


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies