bolo di cashupete

  • Antiliaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor de vulling en garnering
1kg ongezouten cashewnoten
750 gr suiker
2 blikken gecondenseerde gesuikerde melk
2 eetl rum
2 eetl cognac
2 eetl vanille-essence
1theel boter


cashewnotentaart

Voorbereiding

Voor deze taart hebben wij een gewone Curacaose bolo di manteka nodig, zelf gebakken. zie mijn recept. Deze wordt dan in lagen gesneden met het cashew-mengsel gevuld en aan de buitenkant besmeerd. Als de taart is afgekoeld, wordt deze in drie of vier lagen gesneden.

Bereidingswijze

Maal de cashwnoten fijn en zet ze apart, houd een stuk of 12 cashewnoten heel voor de garnering.
Zet de suiker met 9dl water op het vuur.laat koken tot het een dikke stroop wordt.
Voeg de melk erbij en roer flink, vervolgens de rum,cognac,essence en de boter toevoegen. Zet het vuur lager en doe nu de gemalen cashewnoten erbij en roer alles goed door. Het mengsel van het vuur halen en de taart hiermee vullen. Dus laag voor laag. Als de bovenste laag op de taart zit, zet men de rest van het mengsel weer op het vuur en blijf roeren tot het geheel dik is geworden. Van het vuur halen en er de taart aan de buitenkant mee bedekken.
Niet laten afkoelen anders wordt het hard.
Voor de garnering maakt men roosjes van geconfijte rode en groene kersen en van 12 cashewnoten maakt men de blaadjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leyba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies