Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

hartige pannenkoektaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gr. bloem, zout, 4 eieren, 4 dl. melk, 150 gr. boter, 125 gr. kruidenroomkaas, 1 teentje knoflook, 1 bekertje (125 ml) zure room, peper, 1/2 theel. kerriepoeder, 200 gr. gekookte ham (in plakken), 100 gr. geraspte belegen kaas.
Als ik snel wil gebruik ik ook wel eens kant en klare pannekoeken (Aldi)



Smullen!!

Bereidingswijze

Voeg zout bij de bloem, Breek de eieren erboven en giet al roerend de melk erbij. Blijf net zo lang roeren totdat er een glad beslag ontstaat. Smelt de helft van de boter in een pannetje en roer dit door het beslag. Meng de roomkaas met een geperst teentje knoflook, de zure room, peper, zout en kerriepoeder doorelkaar. Bak de pannekoeken in een niet al te grote pan (20 cm doorsnee)
Bak tot het beslag op is en houd de pannekoeken warm.
Maak een gestapelde taart door tussen de pannenkoeken achtereenvolgens een plak ham en kruidenkaas te verdelen. Tussen de ham en de kruidenkaas zit een pannenkoek. De bovenste laag moet kruidenkaas zijn. Strooi hierover de geraspte kaas en schuif het taartje even onder de hete grill totdat de kaas licht gesmolten is.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van doetys
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top