Pasta met broccoli en ansjovis

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 grote stronken broccoli
2 teentjes knoflook, gehakt
8 ansjovisfilets
1 rode pepers, fijngesneden
4 flinke klonten boter
400 gram pasta, bijv. fussilli of penne
zout
peper
100 gram geraspte oude kaas of parmezaan


Makkelijke hoofdmaaltijd uit het 3e boek van Jamie Oliver. Hij weet met simpele dingen toch altijd weer te verrassen.

Bereidingswijze

Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de steel in schijfjes. Doe de steelschijfjes samen met de knoflook, in stukjes gesneden ansjovis, peper en 2 klonten boter in een pan.
Doe er een deksel op en laat 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen de pasta gaar in 8-10 minuten, doe er na 4-6 minuten de broccoliroosjes bij. Laat de pasta en broccoli uitlekken en schep het mengsel uit de andere pan erdoorheen.
Doe de rest van de boter erbij en de parmezaanse kaas.
Meng alles goed door en eet smakelijk !

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrap34


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies