Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Urker tongetjes

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Tongetjes, zout, olie


HULPMIDDELEN

Spinne


Dit origineel Urker recept (in dialect) heb ik gekregen van 'klaasb'.Commentaar van een andere Urker: "As je je vis bakken in een 'volautomatische thermostatisch geregelde frituurpan' durf ik niet maar te spreken van een authentiek Urker recept. Oh ja, vergeet de plakreest mit botter in sukker niet bij de vis."

Bereidingswijze

Je maken wat tongetjes skoon, in daor doen je wat zout overeene.Dan zet je de spinne an (das een driepoot waor gas eut komt) in daor zet je een panne mit eulie op.Controlier of de eulie iet genoeg is, duur 'r ff een raggel in te deponieren.
Zodra de eulie iet genoeg is, laot je wat van de tongetjes zinken in de iete eulie. Zodra ze naor boven koemen dreven, aol je ze er eut, in eet je ze op.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiekendiefje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top