Tagine van lam met abrikozen en honing

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Hoofdgerecht voor 4 personen.

30 gram gesmolten boter,
1 eetlepel olijfolie,
snufje fijngestampte saffraan,
1 theelepel gemalen gember,
? theelepel gemalen kaneel,
1 middelgrote fijngehakte ui,
2 eetlepels gehakte verse koriander,
600 gram mager lamsvlees in stukjes,
2 eetlepels olijfolie,
1 kaneelstokje,
3 eetlepels honing,
1 middelgrote ui in ringen,
1 zakje geweekte abrikozen ( eventueel ? rode Spaanse peper, van zaden ontdaan en in ringetjes ),
1 eetlepel sesamzaad geroosterd in een droge pan,
verse koriander om te garneren,
zout,
zwarte peper.


Een Tagine is een Marokkaanse stoofpot van aardewerk. Ook de gerechten die u hierin klaarmaakt heten tagines. Dit recept is heerlijk met cous-cous.

Bereidingswijze

Garneer de tagine-stoofschotel met geroosterd sesamzaad en verse koriander.
Bereiding.
Meng de gesmolten boter met 1 eetlepel olie, de saffraan, gember, ? theelepel gemalen kaneel, gehakte ui en koriander, zout en peper. Rol de stukjes vlees door dit mengsel.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak het vlees voorzichtig rondom bruin en voeg ca 2 ? dl water toe. Doe een deksel op de pan, zet de vlam laag en laat het vlees 1 uur zachtjes sudderen. Voeg dan de uienringen toe en laat alles samen nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen.
Doe het kaneelstokje, de abrikozen en de honing ( en eventueel de Spaanse peper ) erbij en laat alles zonder deksel net zolang koken tot het vocht met de helft is ingekookt.
Lekker met cous-cous.

Bereidingstijd ca 2 uur.

Bevat per persoon 550 calorieen.


Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies