Tagine van lam met abrikozen en honing

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Hoofdgerecht voor 4 personen.

30 gram gesmolten boter,
1 eetlepel olijfolie,
snufje fijngestampte saffraan,
1 theelepel gemalen gember,
? theelepel gemalen kaneel,
1 middelgrote fijngehakte ui,
2 eetlepels gehakte verse koriander,
600 gram mager lamsvlees in stukjes,
2 eetlepels olijfolie,
1 kaneelstokje,
3 eetlepels honing,
1 middelgrote ui in ringen,
1 zakje geweekte abrikozen ( eventueel ? rode Spaanse peper, van zaden ontdaan en in ringetjes ),
1 eetlepel sesamzaad geroosterd in een droge pan,
verse koriander om te garneren,
zout,
zwarte peper.


Een Tagine is een Marokkaanse stoofpot van aardewerk. Ook de gerechten die u hierin klaarmaakt heten tagines. Dit recept is heerlijk met cous-cous.

Bereidingswijze

Garneer de tagine-stoofschotel met geroosterd sesamzaad en verse koriander.
Bereiding.
Meng de gesmolten boter met 1 eetlepel olie, de saffraan, gember, ? theelepel gemalen kaneel, gehakte ui en koriander, zout en peper. Rol de stukjes vlees door dit mengsel.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak het vlees voorzichtig rondom bruin en voeg ca 2 ? dl water toe. Doe een deksel op de pan, zet de vlam laag en laat het vlees 1 uur zachtjes sudderen. Voeg dan de uienringen toe en laat alles samen nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen.
Doe het kaneelstokje, de abrikozen en de honing ( en eventueel de Spaanse peper ) erbij en laat alles zonder deksel net zolang koken tot het vocht met de helft is ingekookt.
Lekker met cous-cous.

Bereidingstijd ca 2 uur.

Bevat per persoon 550 calorieen.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies