Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. rode-uienmarmelade met laurier

rode-uienmarmelade met laurier

Door: poeder

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2002

Ingrediënten


2 el zonnebloemolie of 60 g boter, 1 kg rode uien(in dunne plakjes), 3 laurierblaadjes, 75 g suiker, 3 el sherryazijn, 2 of 3 salieblaadjes(fijngehakt), zeezout, versgemalen zwarte peper.



Voor ca. 450 g.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie of de boter in een Hapjespan. voeg de uien en de laurier toe. kruid lichtjes en roer om. dek af en laat garen op een heel laag vuur. draai na ca. 30 min. het vuur wat hoger. doe er 2 volle el suiker bij, de azijn en de gehakte salie. kruid opnieuw, roer er 4 el water door en laat alles zonder deksel nog een kwartier koken, op niet te hoog vuur. doe er tot slot de rest van de suiker bij en zet het vuur hoog. blijf het mengsel nog 1-2 min. roeren totdat het een beetje karameliseert.

Serveertip

Als u deze marmelade in gesteriliseerde potten doet dan blijft hij een aantal weken houdbaar in de koelkast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top