Stoofvlees

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo mager runderstoofvlees, 500 gram rundsgehakt, 2 flesjes bier (bvb bruine Leffe), 3 soeplepels rode confituur, 2 dikke ajuinen, 1 snee wit brood, mosterd, tijm, laurier, 3 kruidnagels


Een topper! Wanneer ik dit maak eet mijn bezoek voor tien!

Bereidingswijze

Schroei het stoofvlees dicht in boter. Laat het heel even bakken en voeg de in stukken gesneden ajuin toe. Laat nog enkele minuten bakken. Giet dan het bier erover. Alles moet onderstaan. Zoniet, voeg water toe. Besmeer het brood dik met mosterd en voeg toe. Maak het kapot, zodat de saus het goed kan opnemen. voeg dan de confituur en de kruiden toe en laat alles een dikke twee uur stoven op laag vuur. Daarna zet je het vuur af, maar laat je de pot nog een dag staan (dus 's morgens maken en 's avonds afwerken). 's Avonds voeg je de gehaktballetjes toe (zo een 2 cm doorsnee)en laat je alles nog een klein uurtje stoven. Het is klaar als het stoofvlees heel mals is en de balletjes gaar.

Serveertips

Erg lekker met dunne frietjes, zelfgemaakte mayonaise en een pintje bier!

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hurghada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies