Rodekoolsoep met kalkoenworst

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 theel olijfolie
100 gr kalkoen- of kippenworst, ontveld
1 grote ui, doormidden en daarna in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
125 ml droge rode wijn
1 kleine rodekool (ca. 600 gr.), geschaafd
250 ml zoutarme tomatensaus
750 ml zoutarme kippenbouillon
1 afgestreken theel gedroogde salie
1,5 eetl fijngehakte verse of 3 theel gedroogde peterselie
zout en versgemalen peper


Dit recept is een variatie op een oud Russisch recept, voor 4 personen, ca.
156 calorieen per portie.
Het is een machtige, volle soep, die u in minder dan twee uur klaar heeft.

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het worstenvlees
licht-goudbruin- breek dit tijdens het bakken in stukjes met een houten
lepel. Zet de warmtebron wat lager, voeg de ui en de knoflook toe en laat
deze, onder regelmatig roeren, zachtjes meefruiten.
2. Doe de wijn en de kool erbij en breng alles aan de kook. Zet de
warmtebron heel laag en laat het koolmengsel 10 minuten smoren in de
afgedekte pan tot de kool zacht is.
3. Voeg de rest van de ingredienten aan het koolmengsel toe, roer alles goed
door elkaar, dek de pan weer af en laat de soep circa 1,5 uur, onder af en
toe roeren, zachtjes doorkoken. Als de soep te veel inkookt, kunt u hem met
een scheutje water verdunnen.

Serveertips

Garneer elke portie soep met een schepje creme fraiche (ca. 15 calorieen per
eetlepel) of magere yoghurt (ca. 7 calorieen per eetlepel) en geef er wat
geurige pumpernickel of donker roggebrood bij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies