Witte wijn-saus

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

0.4 liter droge witte wijn, 250 ml. (slank)room, zout, peper, evt. twee theelepels tomatenpuree, visbouillon, dragon of dille.

HULPMIDDELEN

Pan


Zacht-romige saus, lekker bij vis en bij pasta.

Bereidingswijze

Schenk de witte wijn in de pan en laat deze inkoken totdat ongeveer de helft ervan over is. Schenk dan de room erbij en kook ook deze enige tijd in. Voeg peper en zout naar smaak toe en evt. wat tomatenpuree voor een mooie roze kleur. Indien de saus bij vis geserveerd wordt, is het lekker om ook wat visbouillonpoeder toe te voegen en de saus te kruiden met dragon (niet teveel vanwege de sterke smaak) of dille.

Serveertips

Lekker bij vis (bijv. kabeljauw, zalm, of gamba's) of bij pasta.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van myrasimone
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies