Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

griesmeel pudding

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

70 gr.Griesmeel, 60 gr.suiker, 7.5 dl halfvolle melk, Handje krenten, handje rozijnen, kersensaus


HULPMIDDELEN

Kookpan, Garde, Schaaltje voor de rozijnen en krenten, Puddingvorm


Griesmeel Pudding met kersensaus

Voorbereiding

Doe de krenten en rozijnen in een schaaltje water en wel ze even in de magnetron 1 a 2 min volvermogen (of zet ze een uur van tevoren in )het water.

Bereidingswijze

Kook de melk, stooi het af gemeten griesmeel en suiker door de gekookte melk dit 5 min zachtjes laten koken wel goed roeren tussen door ander brand het aan de onderkant van de pan aan. Na 5 min de uitgelekte rozijnen en krenten erdoor roeren. Dan over gieten in een omgespoelde puddingvorm. Dit laten afkoelen en daarna de vorm omkeren op een plaat bord of plate schaal. Daarna de saus erom heen schenken.

Serveertips

Voor de liefhebber kan nog extra saus bij geschonken worden.

Eet smakelijk.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mvb275
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top