Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zeewolf.

Door: san32

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 zakje verse koriander(15 gram),1 theelepel sambal oelek,1 theelepel gembersiroop(Royal Mail),6 eetlepels yoghurtmayonaise,2 sneetjes oud witbrood,1 zakje garneeramandelen(45 g,Baukje),2 teentjes knoflook,2 eetlepels roerbakolie,zout,4 zeewolffilets(a ca 225 g),


Verder heb je nodig


Bakpapier,keukenmachine,oven,bakplaat.


Met amandelkorst en koriandermayonaise.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Van de koriander 4 takjes bewaren,de rest in de Keukenmachine doen.Sambal,gembersiroop en yoghurtmayonaise toevoegen en alles tot een mooie egale mayonaise mengen.Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.Van het brood de korstjes afsnijden en in de keukenmachine verkruimelen.Amandelen toevoegen en fijnmalen.Knoflook pellen en erboven uitpersen.Olie en wat zout toevoegen en kort mengen.Bekleed de bakplaat met bakpapier en zeewolffilets erop leggen.Verdeel het amandelmengsel eroverheen.Bak de zeewolf in het midden van de oven ca. 15 minuten.Intussen 4 borden voorverwarmen.Zeewolffilets op de borden leggen,mayonaise ernaast scheppen.Garneer met de achtergehouden takjes koriander.

Serveertip

Variatietip:De zeewolffilets in dit recept kunnen worden vervangen door tilapiafilets,deze op dezelfde manier bereiden.Bereidingstijd 10 a 12 minuten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san32
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top